Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão
- 1 dente de alho
- Manteiga q.b. p/ untar
- 80 g espinafres descongelados bem espremidos
- 100 g filetes de pescada cortados em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 300 g leite
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- 4 gemas de ovo
- 1 pitada de noz-moscada
- 4 claras de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 299 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Empadão de peixe
1h 15 min
Fricassé de pescada
1h 10min
Soufflé de atum e cebolinho
1 godz. 5 min
Soufflés de bacalhau e espargos verdes
1h 40min
Tarte de peixe e coentros com queijo da Ilha
50min
Bacalhau espiritual
50min
Soufflé de peixe
1h 10min
Pudim de peixe com molho de tomate
3h
Perna de peru com puré de maçã
11h 30min
Soufflé de bacalhau e tomate seco
1h
Esparregado
20 min
Scones
15min