Risoto de ervilhas e camarão
TM6 TM5 TM31

Risoto de ervilhas e camarão

4.6 (54 oceny)

Składniki

  • 40 g queijo parmesão
  • 700 g camarão c/ casca
  • 500 g água, mais q.b. p/ cozer o arroz
  • 2 c. chá de sal
  • 30 g azeite
  • 2 dentes de alho
  • ¼ c. chá de pimenta-de-caiena em pó
  • 200 g ervilhas descongeladas
  • 10 g coentros, só as folhas
  • 80 g chalota
  • 40 g manteiga
  • 50 g espumante
  • 350 g arroz p/ risoto
  • 100 g queijo-creme

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2167.7 kJ / 518.1 kcal
Białko
25.6 g
Węglowodany
56.8 g
Tłuszcz
19.8 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Błonnik
2.9 g
Sód
1597.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy