Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão
- 700 g camarão c/ casca
- 500 g água, mais q.b. p/ cozer o arroz
- 2 c. chá de sal
- 30 g azeite
- 2 dentes de alho
- ¼ c. chá de pimenta-de-caiena em pó
- 200 g ervilhas descongeladas
- 10 g coentros, só as folhas
- 80 g chalota
- 40 g manteiga
- 50 g espumante
- 350 g arroz p/ risoto
- 100 g queijo-creme
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2167.7 kJ / 518.1 kcal
- Białko
- 25.6 g
- Węglowodany
- 56.8 g
- Tłuszcz
- 19.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1597.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de bacalhau com grão
40min
Risoto
30min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1h
Risoto de favas e camarão
25min
Risoto de polvo
1h 20 min
Risoto de pato
1h 15min
Risoto de frango com frutos secos
35min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30min
Risoto de alheira com grelos e castanhas
30min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de bacalhau
50min
Risoto de camarão, rúcula e cogumelos
30min