Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Wasser und etwas mehr zum Besprühen
- 25 g frische Hefe
- 250 g Dinkelmehl Type 630
- 250 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 933 kJ / 223 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Toastbrot
16óra
Weißbrot
1 godz. 50 min
Einfaches Mischbrot
3 Std. 40 Min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Sandwichtoast
18 godz.
Tiger-Brot
3 Std.
Helles Landbrot
51h
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76h
Milchbrötchen
4 godz.
Dinkel-Roggen-Landbrot
3 Std.
Joghurtkruste
3 Std.
Softes Sandwichbrot
3h 30min