Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g Wasser
- 10 g Trockenhefe
- 20 g Zucker
- 500 g Mehl Type 550 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 2 TL Salz
- 50 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 1 EL neutrales Öl
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 705 kJ / 168 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Toastbrot
16 Std.
Weißbrot
1sa 50 dk
Brötchen
1 godz. 40 min
Weizen-Buttermilch-Brot
12 Std.
Sandwichtoast
18u.
Tiger-Brot
3 godz.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Pain de Campagne (Französisches Landbrot)
76h
Blumenbrot
2 godz. 40 min
Pausenbrötchen
1h 10min
Milchbrötchen
4 Std.
Italienisches Weißbrot
1h 10min