
Urządzenia i Akcesoria
Tomato ketchup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
650 g
Składniki
-
fresh tomatoes cut into quarters1000 g
-
red capsicum deseeded, cut into pieces180 g
-
red onion cut into halves130 g
-
garlic cloves2
-
fresh long red chilli deseeded, cut into pieces1
-
white wine vinegar100 g
-
ground nutmeg1 pinch
-
mustard seeds½ tsp
-
black peppercorns10
-
dried bay leaf1
-
hot paprika1 tsp
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
salt1 tsp
-
dark brown sugar100 g
Wartości odżywcze na 50 g
Kalorie
56.5 kcal /
236.5 kJ
Białko
1.1 g
Tłuszcz
0.3 g
Węglowodany
13.1 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
186.6 mg