Urządzenia i Akcesoria
Tomato ketchup
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
650 g
Składniki
-
fresh tomatoes cut into quarters1000 g
-
red capsicum deseeded, cut into pieces180 g
-
red onion cut into halves130 g
-
garlic cloves2
-
fresh long red chilli deseeded, cut into pieces1
-
white wine vinegar100 g
-
ground nutmeg1 pinch
-
yellow mustard seeds½ tsp
-
black peppercorns10
-
dried bay leaf1
-
paprikahot paprika1 tsp
-
ground cayenne pepper1 pinch
-
dark brown sugar100 g
-
sea salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 50 g
Sód
186.6 mg
Białko
1.1 g
Kalorie
236.5 kJ /
56.5 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.6 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
13.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Five seed bread
1 godz. 50 min
Vegetable stock paste
30 min
Butter
10 min
Strawberry jam
55 min
Mayonnaise
5 min
Tomato paste
2 godz. 20 min
Marinated capsicum
55 min
Spicy peach and mango chutney
45 min
Quick beetroot relish
40 min
Sweet chilli sauce
1 godz. 5 min
Citrus marmalade
2 godz. 20 min
Lemon or lime butter
15 min