![Apfel-Safran Millefeuille Apfel-Safran Millefeuille](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A17E1ACF-D6F5-4A2A-AFB6-61F01C3B4272/Derivates/7E0B8DE0-49A4-4479-9A5F-B39FBFAF78E8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 150 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 150 g Butter, gefroren, in Stücken
- 75 g Wasser, kalt
Vanillecreme mit Safran
- 2 Blätter Gelatine (und eine Schüssel mit kaltem Wasser)
- 250 g Milch
- 2 Eigelb
- 30 g Maisstärke
- 75 g Vanillezucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 250 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
Apfelkompott
- 850 g Äpfel, geschält, gewürfelt
- 50 g Butter
- 2 g Agar-Agar (1 Beutel)
- 30 g Vollrohrzucker
- 1 Briefchen Safranpulver (0,1 g)
- 50 g Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2734 kJ / 654 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Räucherlachs-Pizza
1 Std.
Schoggi-Croustillant im Whoopi Pie-Look
1 Std.
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24h
Brocéliande
10h
Mud cake
2 Std. 30 Min
Crumble mit weisser Schoggi, Mango und Limetten
2h 45min
Japanisches Chicken-Curry
55 Min
Leichter Apple-Pie
45min
Speck-Muffins
50 Min
Haselnuss-Glacé
5 Std. 20 Min
Schnelles Kaffeesorbet
5 Min
Focaccia mit Oliven
2h 20min