![Krokante Schoggi-Torte Krokante Schoggi-Torte](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f93cd2d1-b9d8-4a47-99bf-3d7a7b042cff/Derivates/b51ab9e4-1e24-4a5e-ab34-79d4e34d08df.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dunkle Glasur (am Vorabend zubereitet)
- 5 Blätter Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
- 175 g Wasser
- 220 g Zucker
- 125 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt
- 75 g Kakaopulver
Dacquoise
- 20 g Weissmehl
- 40 g Kakaopulver
- 160 g gemahlene Mandeln
- 180 g Puderzucker
- 6 Eiweisse
- 160 g Zucker
Haselnuss-Praliné
- 150 g Haselnüsse, mit oder ohne Haut
- 150 g Milchschokolade mit Haselnuss, in Stücken
- 60 g Butter
- 40 g Krokant (s. Tipp)
Dunkle Schoggi-Mousse
- 2 Blätter Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
- 175 g Vollrahm, 35 % Fettgehalt, sehr kalt
- 40 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 30 g dunkle Schokolade, 99% Kakao, in Stücken
- 25 g Zucker
- 2 Eier
Topping
- 50 g Schokoladenraspel
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3407 kJ / 815 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 86 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cremeschnitten
2 Std. 25 Min
Truffes-Variationen
45min
Aprikosen-Schoggipraliné-Törtchen
24h
Erdbeer-Quarktorte
2h 50min
Osterkuchen
1 godz. 55 min
Guetzli mit Crèmefüllung im Oréo®-Look
3h 50min
Schoko-Mocca-Torte
4h 30min
Schoggi-Himbeer-Croustillant
16 Std.
Schoko-Vulkan
15min
Zuger Kirschtorte
4 Std.
Schoggi-Cookies
30 min.
Schoggichüechli
45min