Schoggi-Himbeer-Croustillant

Schoggi-Himbeer-Croustillant

3.0 1 ocena
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 16 godz.
6 Portionen

Składniki

Dunkle Glasur (am Vorabend zubereiten)
  • Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
    4 Blätter
  • Wasser
    175 g
  • Zucker
    220 g
  • Rahm
    125 g
  • Kakaopulver, ungesüsst
    75 g
Waffelflocken
  • dunkle Schokolade in Stücken
    250 g
  • Butter
    70 g
  • Gavottes® Waffelröllchen in Stücken
    175 g
Geléeherz und Himbeermousse
  • Gelatine (1,9 g/Blatt) und eine Schüssel mit kaltem Wasser
    4 Blatt
  • Himbeeren frisch oder gefroren und aufgetaut
    600 g
  • Agar-Agar (4 g)
    ½ Päckchen
  • Zucker
    80 g
  • Vollrahm, gekühlt
    260 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 960 kcal / 4007 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 53 g
Węglowodany 101 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...