Urządzenia i Akcesoria
Cranberry-Rosmarin-Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 Einmachgläser
Składniki
-
rote Zwiebeln halbiert150 g
-
Zucker220 g
-
Rotweinessig125 g
-
Wasser185 g
-
frischer Rosmarin (ca. 10 cm), nur Blätter4 Zweigchen
-
Zimtstange1
-
schwarzer Pfeffer, ungemahlen10
-
getrocknetes Lorbeerblatt1
-
Muskatnuss, gemahlen¼ TL
-
Cranberries, getrocknet340 g
-
feinkörniges Salz2 Prisen
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Einmachglas
Białko
2 g
Kalorie
3922 kJ /
936 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
15.1 g
Węglowodany
227 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gluschtige Geschenke
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Limoncello
192 godz. 30 min
Zuckersirup - Läuterzucker
20 min
Mango-Chutney
1 godz.
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 godz.
Gazpacho
1 godz. 15 min
Forellenmousse
5 min
Amarettini
1 godz. 30 min
Curry-Coleslaw
40 min
Indischer Senf
15 min
Senf, mittelscharf
25 min
Zwiebel-Chutney
24 godz.
Rüeblisalat mit Sesam-Crackern
1 godz.