Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesauce (Crème anglaise)
- 450 g Milch
- 6 Eigelbe
- 70 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
Meringue-Inseln
- 30 g Zucker
- 6 Eiweiss
- 1 Prise Salz
- 30 g flüssiges Karamell, siehe Tipps (opcjonalnie)
- 25 g Pistazien, ungeschält, ungesalzen, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte Tatin
1 Std. 15 Min
Entenbrust à l’orange mit Orangenzabaglione
2 Std. 20 Min
Kaffee-Sabayon
10 Min
Schokoladenmousse
3 Std. 20 Min
Gulaschsuppe
1 Std. 5 Min
Panna cotta
6h 15 min
Japanisches Chicken-Curry
55 Min
Erbsen-Minz-Suppe
30 min
Oliven im Knuspermantel
1 Std. 30 Min
Gâteau du Vully (Vully Kuchen)
2h 30min
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40 Min
Pannacotta mit Mango-Coulis
4h 15min