Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanillesauce (Crème anglaise)
- 450 g Milch
- 6 Eigelbe
- 70 g Zucker
- 15 g Vanillezucker, selbst gemacht
Meringue-Inseln
- 30 g Zucker
- 6 Eiweiss
- 1 Prise Salz
- 30 g flüssiges Karamell, siehe Tipps (opcjonalnie)
- 25 g Pistazien, ungeschält, ungesalzen, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 887 kJ / 212 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kardamom-Rosen-Shortbread
1h 30min
Chicken Tikka
3h 30min
Zitronen-Glace
12 godz. 30 min
Sylter Sturmbeutel mit Erdbeerrahm
1h
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30min
Sauce Hollandaise
15min
Meringue
10 dk
Bananen mit Kokos-Zimt-Sauce
30min
Gianduja Schoggi-Passion
5 Std. 40 Min
Ingwer-Limetten Drink
40min
Schweinsnierstück mit Katoffelstock
1h 30min
Torta di Pane (Tessiner Brottorte)
1h 20min