Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren

Ratatouille en zeebaars met aardappelen en eieren

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porties

Składniki

  • ui , in kwarten gesneden
    200 g
  • teentje knoflook
    1
  • rode paprika , in stukken gesneden
    100 g
  • groene paprika , in stukken gesneden
    100 g
  • courgette , ongepeld en in middelgrote stukken gesneden
    200 g
  • extra vergine olijfolie
    60 g
  • aardappelen , in plakjes van 4 mm gesneden
    500 g
  • eieren , afzonderlijk in plasticfolie gewikkeld
    4
  • zeebaarzen met vel en zonder kop (500 à 600 g/st in zijn geheel)
    1 - 2
  • zout
    ½ tl
  • versgemalen zwarte peper
    2 snuifjes
  • citroen , in schijfjes gesneden (of enkel het sap)
    1
  • tomatenpulp uit blik
    400 g
  • suiker
    1 tl
  • groentenbouillonblokje (voor 0,5 l)
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 2085 kJ / 499 kcal
Białko 38.8 g
Węglowodany 30.1 g
Tłuszcz 24.8 g
Błonnik 5.45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...