Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de café instantané
- 1 pincée de cacao en poudre
- 500 g de lait demi-écrémé
- 250 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 900 g
- Kalorie
- 7451.1 kJ / 1780.9 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 139.4 g
- Tłuszcz
- 114.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 65.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 372 mg
Alternatywne przepisy
Glace à la menthe
3 Std. 20 Min
Sorbet citron vert
12 Std.
Glace à la vanille
12 Std.
Glace au chocolat
12 Std.
Glace à la pistache
12 Std.
Sorbet citron
8h 30 min
Glace vanille aux noix de pécan caramélisées
36h
Glace caramel au beurre salé
12 Std.
Sorbet chocolat
12 Std.
Glace rhum raisins
12 Std.
Glace à la fraise façon italienne
40min
Glace menthe-chocolat
12 Std.