Wersje kompatybilne
Gluten free coconut crêpes with apricot sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry cream
- 30 g gluten free cornflour
- 60 g caster sugar
- 430 g full cream milk
- 4 egg yolks
- 30 g orange liqueur
Apricot sauce
- 30 g unsalted butter, cut into pieces
- 125 g white sugar
- 300 g canned apricots, drained
- 1 lemon, zested and juiced (approx. 40 g juice)
- 120 g orange juice
- 2 tsp gluten free cornflour
- 2 tsp water
- 30 g orange liqueur
Coconut crêpes
- 4 eggs
- 270 g coconut milk
- 30 g gluten free cornflour
- 40 g arrowroot flour
- 1 pinch salt
- 200 g pouring (whipping) cream
- 110 g canned apricots, drained
- 1 sprig fresh mint leaves, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1723.5 kJ / 410.4 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.1 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 94.9 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna Barramundi escabeche
45min
Quinoa ANZAC biscuits
1h
Everyday Gluten Free Banana Bread
1h
Avocado Tikka (Matthew Kenney)
6h 5min
Gluten free sourdough bread
192 Std. 20 Min
Gluten free spinach and lemon pasta
1h 20 min
Gluten free pizza base
35 Min
Creamy broccoli soup with crispy quinoa (Diabetes)
1 godz. 5 min
Little lemon cheesecakes
6 Std. 20 Min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Gluten free breakfast pizza
1h 20 min
Healthy chocolate mousse
10 min