Gluten free coconut crêpes with apricot sauce

Gluten free coconut crêpes with apricot sauce

5.0 5 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
8 portions

Składniki

Pastry cream
  • gluten free cornflour
    30 g
  • caster sugar
    60 g
  • full cream milk
    430 g
  • egg yolks
    4
  • orange liqueur
    30 g
Apricot sauce
  • unsalted butter cut into pieces
    30 g
  • white sugar
    125 g
  • canned apricots drained
    300 g
  • lemon zested and juiced (approx. 40 g juice)
    1
  • orange juice
    120 g
  • gluten free cornflour
    2 tsp
  • water
    2 tsp
  • orange liqueur
    30 g
Coconut crêpes
  • eggs
    4
  • coconut milk
    270 g
  • gluten free cornflour
    30 g
  • arrowroot flour
    40 g
  • salt
    1 pinch
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • canned apricots drained
    110 g
  • fresh mint leaves to serve
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 410.4 kcal / 1723.5 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 47 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 14.1 g
Sód 94.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...