Sushi di verdure raw

Sushi di verdure raw

5.0 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 8 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Sushi di verdure raw
  • 90 g di semi di girasole
  • 300 g di acqua
  • 250 g di sedano rapa a pezzi (3-4 cm)
  • 15 g di succo di limone spremuto fresco
  • ¼ cucchiaino di sale
  • 75 g di carote pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 4 fogli di alga nori (20x20 cm circa)
  • ½ avocado la polpa a strisce sottili (0.5-1 cm)
  • 4 foglie di cavolo nero private della costa centrale
  • 50 g di zucchine a listarelle sottili (0.5-1 cm)
Salsa allo zenzero agrodolce
  • 100 g salsa di soia
  • 1 cucchiaino di sciroppo di acero (opcjonalnie)
  • ½ cucchiaino di miso
  • 1 cucchiaino di radice fresca di zenzero grattugiata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 262 kcal / 1096 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 20 g
Węglowodany 8 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...