Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di zucchero
Base
- 125 g di burro a pezzi + q.b.
- 30 g di zucchero
- 1 uovo
- 1 tuorlo
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 5 uova
-
1000
g di quark a pezzi
lub 1000 g di ricotta, ben scolata - 250 g di zucchero
- 80 g di preparato per budino alla vaniglia o alla crema, senza zucchero
- 650 g di latte intero
- 120 g di olio di semi di girasole
- 1 pizzico sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1021 kJ / 244 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 23.9 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta del cardinale
3 Std. 30 Min
Brownies variegati ai due cioccolati
1h 10min
Dessert arancia, mandorle e zafferano
2h 30min
Tortina cioccolato bianco e lamponi
1h 20min
Baci di meringa ai mirtilli
3 Std. 30 Min
Torta bignè al cioccolato bianco
1h
Meringata alle fragole
2h
Torta brulée
11 Std.
Cotton Japanese cheesecake
2h
Il tiramisù
6 Std. 30 Min
Torta Diplomatica
3h
Tiramisù scomposto
30min