Urządzenia i Akcesoria
Nankhatai (Cardamom biscuits)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
35 portions
Składniki
-
raw sugar170 g
-
ground nutmeg¼ tsp
-
ground cardamom1 ½ tsp
-
ghee (see Tips)180 g
-
eggs (separated)2
-
bicarbonate of soda¼ tsp
-
baking powder1 tsp
-
semolina60 g
-
natural yoghurt50 g
-
plain flour350 g
-
salt1 pinch
-
blanched almonds35
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
28.5 mg
Białko
2 g
Kalorie
498.2 kJ /
118.6 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
0.6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
13.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chai masala tea
15 min
Chana magaj
2 godz. 30 min
Paneer makhani
45 min
Besan ki burfi
5 godz. 5 min
Gulab jamuns
2 godz. 50 min
Kheer
2 godz.
Burfee
24 godz. 30 min
Vegetable filled pastries (Lukhmi)
1 godz. 10 min
Paneer
4 godz. 5 min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Jelebi
25 godz.
Carrot halwa
1 godz. 5 min