![Butterfly cakes Butterfly cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F7ED979B-6E85-4AD1-9770-43A7A2F650AD/Derivates/F846AA0F-AA42-464D-880B-C1A384844FBF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggs
- 140 g honey
- 1 tbsp natural vanilla extract
- 190 g buttermilk
- 120 g extra virgin coconut oil, softened
- 250 g self-raising flour
- 150 g pouring (whipping) cream, to serve (see Tips)
- jam of choice, to serve (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1119.9 kJ / 266.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 182 mg
Alternatywne przepisy
Two-layer chocolate cake
3h 20min
Buttercream icing
10min
Basic vanilla cake
55 Min
Dark chocolate frosting
10min
Damper with golden syrup butter
40 Min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1 Std.
Chocolate cupcakes
1 Std. 20 Min
Home-style sponge cake
2 Std. 30 Min
Basic vanilla cupcakes
35 min
Too easy chocolate cake
50 min
Buttermilk scones
35 min
Basic chocolate cupcakes
40 Min