Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g self-raising flour
- 25 g salted butter, plus extra to serve
- 1 tsp dried saltbush (see Tips) or salt
- 200 g water
- 130 g milk, plus extra for brushing
- golden syrup, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1645.4 kJ / 391.8 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1028.2 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 Min
Creamed rice pudding with apple and pear compote
30 Min
Salted caramel slice
2hod. 30min
Damper with golden syrup butter
40 Min
ANZAC biscuits
40 Min
Custard
10 min
Mashed potatoes
40 Min
Vanilla slice
26h 5 min
Sticky date pudding
1 Std. 30 Min
Buttermilk scones
35 min
Lemonade scones
25min
Pikelets
35 min