Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g dairy free spread (e.g. Nuttelex®)
- 200 g caster sugar
- 50 g golden syrup
- 400 g gluten free self-raising flour, plus extra for dusting
- 3 tsp gluten free baking powder
- 1 tbsp milk of choice (see Tips)
- 2 tsp natural vanilla extract
- water, for brushing
- gluten free 100s and 1000s, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 776.7 kJ / 184.9 kcal
- Białko
- 0.7 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 86.5 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20 min
Gravity cake
2h
Glacé icing
5min
Chocolate chip cookies
50 min
Buttercream icing
10min
Chocolate cream cookies
1h 30min
Vanilla honey cupcakes
1h 20 min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Basic chocolate cupcakes
40 min
Basic vanilla cake
55 min
Banana and oat mini muffins
40 min
Basic vanilla cupcakes
35 min