泰式打抛猪肉手卷
TM6 TM5

泰式打抛猪肉手卷

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 10 克 蒜头
  • 1 根 新鲜辣椒 ,去籽切小段
  • 15 克 油
  • 300 克 猪肉肉糜
  • 1 茶匙 泰式辣酱
  • ½ 茶匙 糖
  • 15 克 酱油
    lub 15 克 生抽
  • ¼ 茶匙 胡椒粉
  • 5 - 6 根 九层塔 ,取叶片切碎,多留几片完整叶片装饰用
  • 1 汤匙 米酒
  • 10 个 冰激凌甜筒
  • 2 - 3 片 卷心菜 ,洗净擦干,切细丝
  • 适量 泰式甜辣酱 ,沾食用
  • 1 - 2 片 新鲜罗勒叶

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
859 kJ / 205 kcal
Białko
5.5 g
Węglowodany
11.4 g
Tłuszcz
15.3 g
Błonnik
0.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy