Thunfischrolle mit Miso-Marinade

Thunfischrolle mit Miso-Marinade

3.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen

Składniki

Wasabi-Mayonnaise
  • Wasabipulver oder Wasabipaste
    ½ - 1 TL
  • Wasser
    1 EL
  • Mayonnaise
    100 g
Thunfischrolle und Fertigstellung
  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    10 g
  • Misopaste rot oder Aka-Miso-Paste
    50 g
  • Sojasauce
    50 g
  • brauner Zucker
    15 g
  • Reiswein (Mirin)
    40 g
  • Limettensaft
    30 - 40 g
  • Thunfisch, frisch am Stück
    300 - 400 g
  • Avocado in dünnen Scheiben (2-3 mm)
    1
  • Sesamöl, geröstet
    20 g
  • Reisessig
    20 g
  • Porree in Ringen (5 mm)
    200 g
  • Nori-Blätter
    1 - 2
  • Radieschen in sehr dünnen Scheiben
    3
  • Sesam zum Bestreuen

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 17 g
Kalorie 1241 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 2.6 g
Węglowodany 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...