![Prosciutto and Provolone Risotto Prosciutto and Provolone Risotto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7611167-F8F1-4452-9E2E-C35434ECAEF2/Derivates/7DADDDA3-AC3C-4947-8E1F-8A8F8F4D1A11.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz provolone cheese, cubed (1 in.)
- 2 oz yellow onions
- 1 oz extra virgin olive oil
-
4
oz prosciutto, cut into pieces (1 in.)
lub 4 oz bacon, cured and smoked, sliced, cut into pieces (1 in.) - 12 oz arborio rice
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp beef stock paste
- 28 oz water
- 1 packet/envelope saffron (approx. 15-20 threads or to taste)
- 1 oz unsalted butter
- ⅛ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2023 kJ / 483 kcal
- Białko
- 16.49 g
- Węglowodany
- 45.11 g
- Tłuszcz
- 26.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mushroom Risotto
30 min
Beef Stroganoff
1h
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Meatballs with Tomato Sauce
45 min
Pork Tenderloin with Mustard Sauce
30 min
Creamy Buffalo Chicken Pasta
1h 20min
Risotto with Broccolini
35 min
Chicken Cacciatore with Orzo
1h 5min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50 dk
Parmesan Risotto (TM6)
30 min