Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz provolone cheese, cubed (1 in.)
- 2 oz yellow onions
- 1 oz extra virgin olive oil
-
4
oz prosciutto, cut into pieces (1 in.)
lub 4 oz bacon, cured and smoked, sliced, cut into pieces (1 in.) - 12 oz arborio rice
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp beef stock paste
- 28 oz water
- 1 packet/envelope saffron (approx. 15-20 threads or to taste)
- 1 oz unsalted butter
- ⅛ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2023 kJ / 483 kcal
- Białko
- 16.49 g
- Węglowodany
- 45.11 g
- Tłuszcz
- 26.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese
1h 5 min
Mushroom Risotto
30 min
Beef Stroganoff
40min
Beef Stroganoff
1 godz.
Mexican Lasagna
1 godz. 20 min
Chicken Marsala
40min
Spanish Rice
30 min
Fettuccine Alfredo
40min
Chicken Tetrazzini
40min
Chicken Cacciatore with Orzo
1h 5 min