Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les bagels
- 1130 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 20 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé type 55, et un peu pour fariner
- 130 g de farine à pain
- ½ c. à café de lait en poudre (opcjonalnie)
- 5 g d'huile de tournesol
- 15 g de beurre doux, à température ambiante
- 1 œuf battu, pour la dorure
-
1 - 2
c. à soupe de graines de sésame, pour saupoudrer
lub 1 - 2 c. à soupe de graines de pavot, pour saupoudrer
La garniture
- 200 g de saumon fumé, coupé en tranches fines
- 50 g de roquette
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 585 kJ / 140 kcal
- Białko
- 7.52 g
- Węglowodany
- 18.4 g
- Tłuszcz
- 4.03 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miniburgers crevette avocat
4 Std.
Pita
3 Std.
Hamburger de veau au guacamole
3j 20 menit
Pâte à pizza
1h
Bagel saumon fumé et concombre
1 Std. 15 Min
Poulet mariné et pain pita
2 Std. 50 Min
Bagels pizza
2 Std. 50 Min
Bagel
1h 10min
Gaufres façon club sandwich
40min
Hamburgers
3h 15min
Bun à burger
4j 10 menit
Hot dogs
3u. 45min