Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crème semi-glacée à la vanille
- 2 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 1 gousse de vanille
- 100 g de lait entier
- 120 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- 200 g de crème liquide entière
Coque en chocolat
- 200 g de chocolat noir
- 100 g perles de sucre, vermicelles au chocolat, étoiles en sucre, etc...
- 200 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2324 kJ / 556 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 33.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sucre glace
5 min
Gâteau licorne
3h
Jus acidulé pomme-framboise
10min
Smoothie
5 min
Cookies aux pépites de chocolat
50min
Brocéliande
Brak ocen
Cupcakes aux confiseries à la fraise
1 godz. 15 min
Cupcakes à la framboise
1 godz.
Mikados multicolores
1h 45min
Milkshake à la fraise
5 min
Pâte à gaufre
1h 30min
Pâte à pancakes
30 min