![Focaccia all'olio extravergine di oliva Focaccia all'olio extravergine di oliva](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C7614CEF-03DF-4C36-91A7-E9C2CDCA317A/Derivates/89024795-d636-4ea0-8026-92f0cd943f10.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 170 g di patate, precedentemente sbollentate per 20 minuti e sbucciate
- 215 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaino di zucchero
-
500
g di farina tipo 1
lub 500 g di farina tipo 00 - 35 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 10 g di sale
Terminare la preparazione
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 20 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1141 kJ / 272.7 kcal
- Białko
- 6.2 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciatina
2 Std. 20 Min
Focaccia croccante
2h 10 min
Focaccia alle cipolle
2 Std. 20 Min
Focaccia al rosmarino
2 Std. 30 Min
Panini al latte
4 godz. 50 min
Focaccia alla crema di formaggi
2h 10 min
Focaccia con i fiocchi (di Erica Liverani)
4 godz. 5 min
Gnocco emiliano
4 godz. 50 min
Focaccia alle olive
2 Std.
Tigelle
3h 50min
Pizza Margherita e basilico
2h 10 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.