Rührei mit Spinat und Ziegenkäse

Rührei mit Spinat und Ziegenkäse

4.5 196 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe (opcjonalnie)
    ½
  • Butter etwas mehr zum Einfetten
    10 g
  • Salz etwas mehr zum Bestreuen
    ¼ TL
  • Muskatnuss, gemahlen
    1 Prise
  • frischer Babyspinat
    60 g
  • Ziegenfrischkäse abgetropft, in Scheiben
    50 g
  • Eier (Größe M)
    4
  • frischer Schnittlauch in Röllchen
    ½ Bund
  • Wasser
    500 g
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 303 mg
Białko 10 g
Kalorie 598 kJ / 143 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 5 g
Węglowodany 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...