Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cupcake
- 75 g de beurre doux, et un peu pour les moules
- 100 g de farine de blé, et un peu pour les moules
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 35 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 40 g de liqueur d'amande
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g d'amandes en poudre
La crème mascarpone au café
- 60 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 200 g de mascarpone
- 2 c. à café de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2033 kJ / 487 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Angel cake au citron
1h 5min
Cupcakes à la vanille
1h
Gâteau à la vanille et aux amandes
3 Std. 30 Min
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Cupcake cappuccino
50min
Wedding cake "Bonheur partagé" de Laetitia (Finale Thermostars 2017)
2h 30min
Cupcakes à la vanille
12 Std.
Choux vanille-framboise
2h 30min
Cheesecake praliné
4h
Cupcakes aux pistaches
40min
Cupcakes pommes et caramel
40min
Gâteau aux 3 chocolats
2 godz. 55 min