Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à cupcake
- beurre doux, pour les moules
- farine de blé, pour les moules
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 1 œuf
- 35 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 40 g de liqueur d'amande
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g d'amandes en poudre
La crème mascarpone au café
- 60 g de sucre en poudre
- 2 c. à café de café instantané
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 200 g de mascarpone
- 2 c. à café de cacao en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 2033 kJ / 487 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bûchettes à la crème de citron
3h
Cupcake chocorange
50min
Rose cake aux fraises
2h 15 min
Gâteau au café et à la vanille
5h 15 min
Cupcake cappuccino
50min
Choux façon tiramisu
1h 50 min
Cupcakes façon tarte au citron meringuée
55 min
Cupcakes au citron
55 min
Mud cake
2 godz. 30 min
Génoise au chocolat
45 min
Layer cake façon tiramisu
1h 15min
Tiramisu
5h 20 min