Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g água
- 2 c. chá de sal
- 800 g batatinha nova
- 300 g broa de milho de véspera partida em pedaços
- 20 g coentros
- 3 dentes de alho
- 70 g azeite, mais q.b. p/ untar e temperar
- 300 g cebola cortada em pedaços
- 150 g alho-francês cortado em pedaços
- 100 g presunto cortado em cubos
- 500 g bacalhau demolhado e desfiado
- 1 pitada de pimenta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2725.7 kJ / 651.5 kcal
- Białko
- 64 g
- Węglowodany
- 58.6 g
- Tłuszcz
- 17.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 7219.1 mg
Alternatywne przepisy
Empadão de bacalhau com camarão e espinafres
1h 10 min
Bacalhau à Assis
25 Min
Bacalhau gratinado com couve
1h 35min
Entrada de alheira do avô Adelino
2h
Empadão de massa com frango
1 Std. 15 Min
Bacalhau no forno com grão e crosta de broa
45min
Gratinado de alheira com broa em cama de espinafres e batata palha
1 Std. 15 Min
Bacalhau com grão e broa
45min
Bacalhau de forno
1 Std.
Bacalhau à comadre
1h 10 min
Bacalhau com broa e pimentos
1 Std.
Bacalhau à Zé do Pipo
1 Std.