Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g água
-
2
c. chá de fermento biológico seco
lub 20 g fermento biológico fresco - 30 g azeite extravirgem, mais q.b. para untar
- 500 g farinha de trigo
- 1 c. chá de sal
- 50 g aveia em flocos
- 150 g mistura de sementes (gergelim, linhaça, girassol, abóbora, papoula), mais q.b. para polvilhar
- 30 g mel
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 4.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão integral com passas
1h 50 min.
Pão de Aveia e Sementes
1h 45min
Pão com sementes e aveia
5h 30min
Pão de forma
1h 35min
Trança recheada com coco
1h 45min
Conjunto para café
Brak ocen
Broa de milho
2u. 20min
Pão saloio
1 Std. 25 Min
Pão de espelta
1h 45min
Pão de forma
3 Std.
Trança
2u. 20min
Pão de fruta
2h 55min