Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g sementes de linhaça dourada
- 10 g sementes de gergelim branco cru
- 10 g sementes de chia
- 35 g semente de abóbora crua
- 35 g semente de girassol crua
- 350 g água
- 40 g mel
- 5 g fermento biológico seco
- 500 g farinha de trigo, mais q. b. para polvilhar
- 50 g flocos de aveia
- 30 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 13 g sal
- água, q. b. para pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 1209.4 kJ / 289.1 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 423.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão de iogurte
1 Std. 20 Min
Pão caseiro
2 Std.
Pão integral com passas
1 Std. 50 Min
Pão pizza
2 Std. 30 Min
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Leite de castanha-do-pará
8h 15min
Pão de forma
1 godz. 35 min
Pão de forma sem côdea
2 Std.
Massa de pão
1 godz.
Pão de cinco sementes
1 Std. 50 Min
Manteiga sem sal
15min
Mistura para pão integral
10min