Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ramos de salsinha fresca, somente as folhas
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 300 g bacon, cortado em cubos (aprox. 2 cm x 2 cm)
- 30 g azeite de oliva
- 550 g carne de vitela, moída
- 1 folha de louro seco
- ½ c. chá de sal marinho
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- 100 g vinho branco seco
- 100 g azeitonas verdes, sem caroço
- 1 ovo cozido, picado
- 1 peru pré-temperado (aprox. 4 kilos)
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1710 kJ / 409 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 287 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de batata com vinagrete de ervas - TM5
Brak ocen
Curau de milho verde
30min
Pudim de leite condensado
4h
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20 min
Sopa da pedra
1h 30min
Caldo verde
40min
Arroz doce
1h
Ilhas flutuantes
40min
Molho de mostarda e dill
Brak ocen
Sopa de alho-poró e batata
45min
Purê de batata
50min
Couve-flor gratinada com molho de queijo
55min