Mini chicken pies

Mini chicken pies

4.7 145 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
20 portions

Składniki

  • water
    500 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • skinless chicken thigh fillets cut into pieces (4 x 4 cm)
    400 g
  • brown onion cut into halves
    80 g
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    2 sprigs
  • salted butter
    40 g
  • plain flour
    40 g
  • full cream milk
    40 g
  • salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • ready-made puff pastry (see Tips)
    5 sheets
  • egg lightly beaten
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 195.5 kcal / 821.3 kJ
Białko 6.6 g
Tłuszcz 11.5 g
Węglowodany 15.9 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 223.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...