![Steamed cabbage and pork dumplings Steamed cabbage and pork dumplings](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154553.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumpling wrappers
- 1 tsp vegetable oil, plus extra for greasing
- 150 g water
- 300 g plain flour
- ¼ tsp salt
- water, plus extra as needed
Filling and dumplings
- 400 g white cabbage leaves, cut into pieces
- 1 ½ tsp salt
- 350 g pork mince
- 530 g water
- 20 g soy sauce
- 10 g rice wine
- ½ tsp sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp sesame oil (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Steamed pork buns (baozi)
2h 30min
Wonton soup
1 godz.
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Char siu bao pork buns
6 Std. 35 Min
Banh bao (steamed pork buns)
2 Std. 45 Min
Cha gio (spring rolls)
55 min
Dim sum 'Shao mai'
2 Std.
Pork and prawn dumplings
55 min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 godz.
Prawn dumplings (xia jiao)
1h 15min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2h 30min