Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dumpling wrappers
- 1 tsp vegetable oil, plus extra for greasing
- 150 g water
- 300 g plain flour
- ¼ tsp salt
- water, plus extra as needed
Filling and dumplings
- 400 g white cabbage leaves, cut into pieces
- 1 ½ tsp salt
- 350 g pork mince
- 530 g water
- 20 g soy sauce
- 10 g rice wine
- ½ tsp sugar
- ½ tsp ground black pepper
- 1 tbsp sesame oil (15 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 318 kJ / 76 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.5 g
Alternatywne przepisy
Wonton wrappers
55 min
Fresh pasta dough
1 Std.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Pork and prawn dumplings
55 min
Xian rou bao zi (steamed pork buns)
2 Std. 30 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 Std.
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1 godz. 5 min
Prawn dumplings (xia jiao)
1 Std. 15 Min
Char siu bao pork buns
6h 35min
Steamed pork buns (baozi)
2 Std. 30 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min