Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo fresco (500-600 g) frío
- ½ trufa negra fresca (aprox. 10 g)
- 2 cucharaditas de armañac
- 2 cucharaditas de vino dulce
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharaditas de pimientas variadas recién molidas
- 800 g de agua
- 300 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1717 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 2.75 g
- Tłuszcz
- 40.33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crema de porrusalda con bacalao y huevas de trucha
35 dk
Foie de pato
33 Std.
Alcachofas en aceite
1 godz. 40 min
Carpaccio de gambón y kumquat para dos
30 Min
Sopa de mejillones al azafrán
40 dk
Paté de campaña en terrina
26h 40min
Espuma de remolacha con pincho de arenques en vinagre
1 Std. 10 Min
Panna cotta de foie con compota de higos y manzana
3h
Cardo con carabineros
1sa
Crema de boletus
1h 35min
Chupitos de emulsión de escalivada con cocochas
50 dk
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1 Std. 10 Min