Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 foie gras de pato crudo fresco (500-600 g) frío
- ½ trufa negra fresca (aprox. 10 g)
- 2 cucharaditas de armañac
- 2 cucharaditas de vino dulce
- 2 cucharaditas de sal
- 1 cucharaditas de pimientas variadas recién molidas
- 800 g de agua
- 300 g de cubitos de hielo
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1717 kJ / 411 kcal
- Białko
- 9.17 g
- Węglowodany
- 2.75 g
- Tłuszcz
- 40.33 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Salmón marinado al jengibre con salsa de cítricos y wasabi
48 Std.
Reducción de vino oloroso Pedro Ximenez
15min
Carpaccio de vieiras con aceite a la vainilla
1 Std. 10 Min
Financieros de chocolate y pistacho
45min
Cebollitas en aceite
1 Std. 10 Min
Nems de confit de pato con salsa agridulce de higos
50min
Foie de pato
33h
El velo de garbanzos, la "pringá" y su caldo (Pepe Rodríguez)
3 Std.
Aceitunas rellenas de vermut sólido
1 Std. 10 Min
Foie gras (al vacío)
72h
Brandada de bacalao, pan rústico y aceite de perejil
1 Std. 10 Min
Claras montadas
5min