Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g de vinagre de vino blanco
- 250 g de vino blanco
- 1 cucharada de sal
- 10 - 12 corazones de alcachofa frescos (de aprox. 50 g c/u)
- 1 cucharadita de ajo en polvo
- 2 hojas de laurel secas desmenuzadas
- 3 pellizcos de perejil seco
- 1 pellizco de romero seco desmenuzado
- 10 granos de pimienta negra
- 80 g de aceite de oliva (y algo más para cubrir)
- agua
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1230 kJ / 294 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 12.3 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.8 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 1490.7 mg
Alternatywne przepisy
Alcachofas con habitas al azafrán
50 min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40 min
Alcachofas al limón
40 min
Berenjenas y calabacines marinados
1 godz. 30 min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12 Std. 30 Min
Alcachofas a la romana
50 min
Cebollitas en aceite
1 godz. 10 min
Jardinera de verduras en vinagre
1h 15min
Conserva de tomates cherry
1 godz. 30 min
Setas en aceite
1h 40min
Rollos de sardina al horno
30 min
Habas tiernas rehogadas
30 min