
Urządzenia i Akcesoria
Hirsebrei mit Birnen und Nüssen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen
Składniki
-
Hirse120 g
-
Walnüsse30 g
-
Milch400 g
-
Wasser240 g
-
Zimtstange1
-
Gewürznelken2
-
Vollrohrzucker30 g
-
Zitronenschale, gerieben1 TL
-
Salz1 Prise
-
Birnen geschält, entkernt, geachtelt4
-
Zitronensaft1 EL
-
Vanillezucker1 TL
-
Ahornsirup2 EL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
391 kcal /
1637 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
89 mg