Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 300 g de harina de trigo
- 3 huevos (180 g)
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
Relleno de requesón y preparación de los ravioli
- 100 g de queso parmesano en trozos (2-3 cm)
- 100 g de queso mascarpone
- 250 g de requesón (escurrido)
- 2 cucharaditas de sal
- 2 pellizcos de pimienta molida
- harina para espolvorear
Salsa de berenjena
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ramita de tomillo fresco (solo las hojas)
- 5 tallos de cebollino
- 500 g de berenjena en dados (1-2 cm)
- 200 g de tomate en dados (2-3 cm)
- 2 ramitas de albahaca fresca (solo las hojas, reserve unas hojas para servir)
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2258 kJ / 540 kcal
- Białko
- 23.51 g
- Węglowodany
- 41.21 g
- Tłuszcz
- 31.26 g
- Błonnik
- 4.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tallarines a la amatriciana
55min
Carbonara vegetariana
15min
Raviolis con salsa de calabacín
30min
Pasta "alla Norma"
50min
Tagliatelle con boletus
1h
Ensalada César
20 min
Pappardelle con rúcula y requesón
1h
Calzone rellenos con calabacín, queso y jamón
1h 40min
Ensalada italiana de pasta con pesto
35min
Pesto
10 min
Tagliatelle con salsa de boletus
2j 30 menit
Tortiglioni "alla Norma" para dos
30min