Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de agua
-
1
cucharadita de azúcar
lub 1 cucharadita de melaza de cebada malteada -
20
g de levadura prensada fresca
lub 2 cucharaditas de levadura de panadería deshidratada (10 g) - 400 g de harina de fuerza
- 30 g de aceite de girasol (y algo más para engrasar)
- 1 cucharadita de sal
Cobertura
- 100 g de tomate triturado en conserva
- 2 hojas de albahaca fresca (limpias y secas)
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 10 g de aceite de oliva virgen extra
Terminación
- harina de fuerza para espolvorear
- 4 hojas de albahaca fresca (limpias y secas)
- 2 pellizco de sal
- 16 tomates cherry cortados en dos
- 90 g de rúcula
-
200
g de queso burrata
lub 200 g de mozzarella fresca de búfala
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 3489 kJ / 834 kcal
- Białko
- 30.8 g
- Węglowodany
- 98.8 g
- Tłuszcz
- 37.8 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de aceitunas
3h
Pizza genovesa de cebolla
1h
Pizza blanca con rúcula
1 godz. 30 min
Pizza cuatro estaciones
1 godz. 30 min
Pizza margarita
1u. 45min
Pizza diavola
2 Std. 15 Min
Focaccia dulce de avellanas
2sa 45 dk
Pizza marinera
1 Std. 40 Min
Focaccia con manzana al tomillo
2 godz. 10 min
Pan básico
3 Std. 45 Min
Pizza cuatro quesos
1 godz. 30 min
Pizza de jamón y champiñones
1u. 45min