Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 170 g de leche
- 25 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 2 yemas de huevo
- ½ cucharadita de vainilla líquida
Crêpes
- 70 g de harina de repostería
- 150 g de leche
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 10 g de mantequilla (para engrasar la sartén)
Relleno y horneado
- 50 g de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
- 1 yema de huevo
- 2 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1281 kJ / 307 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Filloas
1 Std.
Crêpes de piña colada
1 godz. 10 min
Crêpes rellenos de crema dulce de queso
1 godz. 10 min
Crema de lima
2h 20 min
Cremadillos
3u. 50min
Buñuelos rellenos de chocolate
5h
Besos de dama
1 Std.
Crêpes de gazpacho
1 Std.
Crêpes de manzana
1h 30 min
Trifle de fresas con mascarpone
3h 20 min
Cubiletes (Asturias)
1 godz. 50 min
Bizcocho con fresas y nata
2 Std.