Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pastelera
- 170 g de leche
- 25 g de azúcar
- 15 g de harina de repostería
- 2 yemas de huevo
- ½ cucharadita de vainilla líquida
Crêpes
- 70 g de harina de repostería
- 150 g de leche
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de aceite de oliva virgen extra
- 1 pellizco de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 10 g de mantequilla (para engrasar la sartén)
Relleno y horneado
- 50 g de licor de naranja (p. ej. Grand Marnier®)
- 1 yema de huevo
- 2 claras de huevo
- 1 pellizco de sal
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1281 kJ / 307 kcal
- Białko
- 13.7 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 1.1 g
Alternatywne przepisy
Affogato chocolatoso
10 min
Chocolate vienés
20 min
Helado frito con sirope de chocolate
1h 5min
Sándwich de nata
8h
Falso cheesecake con streusel de chocolate
3 godz. 15 min
Crêpes de piña colada
1óra 10p
Bomba de chocolate
4 godz.
Lazos de brioche y hojaldre
4h 20min
Gofres de sartén
45 min
Crêpes de manzana
1h 30 min
Crêpes rellenos de crema dulce de queso
1óra 10p
Macarons de chocolate
2óra 30p