Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 3 - 4 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 2 cucharaditas de orégano seco
- ½ cucharadita de pimienta molida
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 1 trozo de guindilla seca
- 1 cucharadita de sal
- 60 g de aceite
- 30 g de vinagre
- 1 rabillo de ternera (de 1,5 kg aprox.) sin el nervio central
- 1500 g de agua
- 800 g de patatas harinosas (para puré) peladas y en trozos
Puré de patatas
- 250 g de leche
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 10 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1284 kJ / 307 kcal
- Białko
- 28.55 g
- Węglowodany
- 17.3 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 1.75 g
Alternatywne przepisy
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 min
Pollo en pepitoria
45 Min
Aleta de ternera con salsa barbacoa
1h
Salsa de tomate
40min
Vitello tonnato (Ternera con salsa de atún)
13h
Caldereta de cordero
50 min
Tortitas de patata
45 Min
Bacalao con mantequilla de cítricos
50 min
Carne picada
35min
Rodaballo con verduras en papillote
1 godz. 15 min
Sabayón
15min
Salsa bearnesa
15min