Risotto con espárragos y chirlas

Risotto con espárragos y chirlas

3.0 3 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 raciones

Składniki

  • 1000 g de almejas frescas (puestas en remojo en agua con sal durante 2 horas)
  • 1 manojo de espárragos verdes sin la parte leñosa
  • 500 g de agua
  • 40 g de cebolla
  • 30 g de aceite de oliva virgen extra
  • 320 g de arroz de grano redondo
  • 100 g de vino blanco seco
  • 600 g de caldo de verduras caliente
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 cucharada de perejil fresco picado

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 339 kcal / 1417 kJ
Białko 17.72 g
Tłuszcz 2.17 g
Węglowodany 62.16 g
Błonnik 2.11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...