Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de almejas frescas (puestas en remojo en agua con sal durante 2 horas)
- 1 manojo de espárragos verdes sin la parte leñosa
- 500 g de agua
- 40 g de cebolla
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 320 g de arroz de grano redondo
- 100 g de vino blanco seco
- 600 g de caldo de verduras caliente
- 1 - 2 pellizcos de sal
- 1 cucharada de perejil fresco picado
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1417 kJ / 339 kcal
- Białko
- 17.72 g
- Węglowodany
- 62.16 g
- Tłuszcz
- 2.17 g
- Błonnik
- 2.11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pappardelle con rúcula y requesón
1óra
Risotto a la milanesa
30min
Risotto al vino tinto
25 Min
Risotto con alcachofas y huevas ahumadas
25 Min
Risotto al limón con pimienta y mejorana
25 Min
Farfalle con espárragos, panceta y azafrán
30min
Trenette al pesto
30min
Risotto con salmón ahumado
20 min
Arroz cremoso con calabacín y langostinos
1óra
Risotto con calabacín y langostinos
55min
Risotto con manzana y boletus
30min
Risotto con gambas, salchichas y manzana
30min