Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di burro + q.b.
- 250 g di mandorle pelate
- 200 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico la scorza senza la parte bianca
- 150 g di farina di mais tipo fioretto
- 250 g di farina tipo 00
- 2 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1843.7 kJ / 440.7 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 46.4 g
- Tłuszcz
- 25.6 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brutti ma buoni
2sa
Brutti ma buoni di Gavirate
1 Std. 55 Min
Torta di mais
1h
Torta all'amaretto con crema
1ωρ. 5 λεπτ.
Veneziane
2 Std. 40 Min
Torta di rose
2sa
Amor polenta
1ωρ. 5 λεπτ.
Pane del vescovo
1h
Crostata strudel (di Erica Liverani)
1 Std. 45 Min
Torta amaretti e mela
2sa
Manzo all'olio con polentina bianca
3h
Torta cremosa al limone
2h 30min