Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g batata cortada em pedaços
- 200 g acelga cortada em juliana
- 400 g bebida de aveia
- 1 dente de alho
- 250 g dourada s/ pele e s/ espinhas
- 20 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 276 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de pera
15min
Puré de peixe e legumes
35min
Cuscuz com legumes
1h 15min
Puré de ervilhas e arroz integral
45min
Papa de milho com pera e ameixa seca
20min
O 1º puré de pescada
30min
2 purés de peixe - introdução da couve, da beringela, do grão e dos cogumelos
40min
Puré de carne e espinafres
30min
Arroz de peru com nabiças
35min
Puré de legumes com bacalhau fresco
55min
O 1º bolo de aniversário
1h
3 purés de carne - introdução do peru, da couve-flor e dos brócolos
45min