Urządzenia i Akcesoria
Tarta czekoladowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
6 porcji
Składniki
Ciasto z orzechami
-
25 g orzechów laskowych całych
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
50 g cukru
-
1 jajko
-
180 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
Czekoladowe nadzienie
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 żółtka
-
50 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
26.8 mg
Białko
9 g
Kalorie
2565.2 kJ /
612.7 kcal
Tłuszcz
37 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
61.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ATELIER CZEKOLADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokosowe miniserniczki
50min
Deser czekoladowy z biszkoptami
6h 20min
Markiza czekoladowa
2h 25min
Fondant czekoladowy
50min
Czekoladowe słoiczki
40min
Cynamonowe smores
1h 50min
Czekoladowe ciasto na zimno z piankami marshmallow
4h 20min
Suflety orzechowe
1h 30min
Fondant czekoladowy z czerwonym pieprzem
35min
Ciasto frangipane
1h 45min
Włoska tarta z dżemem
2h 35min
Tarta jabłkowa
1h