Cashew-Panna-Cotta mit Himbeersauce

Cashew-Panna-Cotta mit Himbeersauce

4.2 219 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Cashew-Panna-Cotta
  • Zucker
    100 g
  • Vanilleschote in Stücken
    ½
  • Cashewkern, ungeröstet, ungesalzen
    200 g
  • Agar-Agar (5 g), z.B. von Naturawerk, siehe Tipp
    2 geh. TL
  • Sonnenblumenöl
    15 g
  • Wasser
    500 g
Himbeersauce und Fertigstellung
  • Zucker
    40 g
  • Himbeeren, TK aufgetaut (Saft aufgefangen)
    300 g
  • Zitronensaft
    40 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 1431 kJ / 342 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...