![Gnocchi vom Blech Gnocchi vom Blech](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C6FA58CD-8ABA-45DE-A98A-CF6BFE08FF6B/Derivates/46c3854b-7d5b-445d-8748-c624b554b4cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g Weizengrieß, fein
- 40 g Parmesan, in Stücken
- 1000 g Milch
- 2 TL Salz
- 1 - 2 Prisen Muskat
- 60 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eigelb
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1948 kJ / 466 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießschnitten mit Mohnzucker
2 Std.
Schupfnudeln
2 Std.
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1 Std.
Kartoffelküchlein mit Cheddarkern
45 Min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Brotknöpfle
35min
Ricotta-Puffer
25 Min
Polenta-Taler
1 Std. 10 Min
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 Std. 30 Min
Kartoffel-Käse-Pizza mit Salbei
1 Std.
Gnocchi alla romana
1 Std.
Spinat-Pfannkuchen-Torte
1h 15min