Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln

Fladenbrot mit Ziegenkäse und karamellisierten Zwiebeln

4.7 175 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 Portionen

Składniki

  • Olivenöl zum Einfetten
  • Ziegenkäse, hart in Stücken
    40 g
Teig
  • Mehl
    125 g
  • Salz
    ½ TL
  • Hefe (10 g)
    ¼ Würfel
  • Wasser
    70 g
Füllung und Fertigstellung
  • rote Zwiebeln in dünnen Ringen (2 mm)
    75 g
  • Butter
    20 g
  • brauner Zucker
    ½ TL
  • Balsamico, dunkel
    ½ TL
  • Mehl zum Bemehlen
  • Salz
    1 Prise
  • Pfeffer
    1 Prise
  • Thymian abgezupft
    1 Zweiglein
    ½ TL Thymian, getrocknet
  • Öl (opcjonalnie)
    2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 14 g
Kalorie 1816 kJ / 434 kcal
Tłuszcz 18 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...