Urządzenia i Akcesoria
Apfel-Tiramisu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
10 Portionen
Składniki
-
Gelatine weiß6 Blätter
-
Wasser zum Einweichen
-
Äpfel entkernt, geschält, geviertelt400 g
-
Weißwein200 g
-
Zucker60 g
-
Speisestärke3 TL
-
Magerquark500 g
-
Joghurt, 3,5% Fett250 g
-
Mandellikör (z. B. Amaretto)30 - 35 g
-
Löffelbiskuits ohne Zuckerkruste150 g
-
Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
848 kJ /
203 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Summerfeeling
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Zwetschgendatschi
1 Std. 20 Min
Apfel-Grieß-Kuchen
3 Std.
Birnen-Schoko-Strudel
1 Std. 45 Min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1 Std. 50 Min
Gratinierte Kirschen
30 Min
Kaffee-Kuppeltorte
10 Std.
Apfel-Brötchen-Auflauf
1 Std. 10 Min
Weihnachtliches Tiramisù
8 Std.
Birnen-Schmand-Torte
2 Std.
Apfelstrudel mit Zimt und Walnüssen
1 Std. 20 Min
Mascarpone-Apfel-Torte
6 Std.
Amarettokugeln
2 Std. 30 Min