Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 400 g Äpfel, entkernt, geschält, geviertelt
- 200 g Weißwein
- 60 g Zucker
- 3 TL Speisestärke
- 500 g Magerquark
- 250 g Joghurt, 3,5% Fett
- 30 - 35 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 150 g Löffelbiskuits ohne Zuckerkruste
- Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Apfelknödel mit Vanillesauce
1 Std. 40 Min
Rhabarberlasagne
1 godz. 10 min
Apfel-Spekulatius-Auflauf
30min
Milchrahmstrudel
1 godz. 30 min
Mango-Kokos-Mousse
4 godz. 35 min
Cantuccini-Kirsch-Triffle
1h 50 min
Birnen-Schmand-Torte
2h
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Apfel-Schmand-Torte
2h
Kiba-Crunch-Kuchen
5h 35 min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Käse-Sahne-Torte
2h