Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 400 g Äpfel, entkernt, geschält, geviertelt
- 200 g Weißwein
- 60 g Zucker
- 3 TL Speisestärke
- 500 g Magerquark
- 250 g Joghurt, 3,5% Fett
- 30 - 35 g Mandellikör (z. B. Amaretto)
- 150 g Löffelbiskuits ohne Zuckerkruste
- Zimt-Zucker-Mischung zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 848 kJ / 203 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2 Std. 30 Min
Engelsspeise
30min
Erdbeer-Zitronen-Torte
5 Std.
Gratinierte Kirschen
30min
Erdbeermousse
4óra 15p
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5 Std. 30 Min
Heidelbeer-Cornflakes-Torte
5h 10min
Himbeerwolke
2u. 10min
Zwetschgen-Donauwelle
2 Std. 30 Min
Mascarpone-Apfel-Torte
6h
Birnen-Schmand-Torte
2 godz.
Lebkuchen-Tiramisu
2u. 15min