Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biskuitboden
- 2 Eier, getrennt
- 75 g Zucker
- 1 EL Vanillezucker, selbst gemacht
- 75 g Mehl
- 1 TL Backpulver
Füllung
- 50 g gehobelte Mandeln
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 50 g Zucker
- 15 g gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
- 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 1 Dose Aprikosen (Abtropfgew. 475 g), abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 998 kJ / 239 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Käsekuchen
1h 30min
Beerenfrucht-Bienenstich
6 godz. 30 min
Erdbeer-Zitronen-Torte
5 godz.
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4h 30min
Erdbeertorte
4 godz.
Apfeltorte mit Florentiner-Deckel
4 godz.
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1h 20min
Rhabarber-Sahne-Kuchen
4h 15min
Flockentorte
2 godz. 25 min
Multifrucht-Erdbeer-Traum
1h 40min
Himbeer-Quark-Streusel
7h 20min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 Std. 10 Min