Urządzenia i Akcesoria
Aprikosen-Mandel-Torte
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke
Składniki
Biskuitboden
-
Eier getrennt2
-
Zucker75 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 EL
-
Mehl75 g
-
Backpulver1 TL
Füllung
-
gehobelte Mandeln50 g
-
Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt400 g
-
Zucker50 g
-
gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)15 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht1 TL
-
Aprikosen (Abtropfgew. 475 g), abgetropft1 Dose
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
4 g
Kalorie
998 kJ /
239 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
New York Cheesecake mit Kirschtopping
7 godz.
Blaubeer-Mascarpone-Torte
3 godz. 10 min
Himbeer-Quark-Streusel
7 godz. 20 min
Käsekuchen
1 godz. 30 min
Erdbeersahnetorte
6 godz. 30 min
Kirsch-Orangen-Kuchen
1 godz. 15 min
Zitronen-Joghurt-Torte
6 godz. 30 min
Apfel-Sandkuchen mit Mandeln
1 godz. 10 min
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Apfelkuchen
1 godz.
Erdbeer-Amarettini-Kuchen
4 godz. 30 min