Aprikosen-Mandel-Torte

Aprikosen-Mandel-Torte

4.1 28 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz.
12 Stücke

Składniki

Biskuitboden
  • Eier getrennt
    2
  • Zucker
    75 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 EL
  • Mehl
    75 g
  • Backpulver
    1 TL
Füllung
  • gehobelte Mandeln
    50 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    400 g
  • Zucker
    50 g
  • gebrauchsfertige Gelatine (z. B. Gelatine fix oder Sofort Gelatine)
    15 g
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    1 TL
  • Aprikosen (Abtropfgew. 475 g), abgetropft
    1 Dose

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 239 kcal / 998 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 24 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...