Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- unsalted butter, for greasing
- 230 g almonds
- 250 g unsalted butter, diced
- 300 g fine semolina
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch fine sea salt
- 4 large eggs
- 1 tsp almond extract
- 1 tsp natural vanilla extract
Syrup
- 140 g sugar
- 150 g water
- 175 g honey
- 25 g unsalted butter
- 1 ½ tsp orange blossom water (opcjonalnie)
- 50 g flaked almonds, toasted
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2226 kJ / 532 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pear and Walnut Cake
1h 35 min
Blueberry and Lavender Bundt Cake
2h 45min
Apple cake
1 Std.
Coconut Cake
1 Std. 20 Min
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Potato Flatbreads
12h
Madeira Cake
1 Std. 30 Min
Avocado Cupcakes with Lime Drizzle
40min
Bundt Cake
1 Std.
Plum and Blackberry Upside-Down Cake
1 Std.
Orange and Marmalade Cake
1 Std. 15 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min